W związku z tym, iż nasza nowość – kasza Kuskus spotkała się
z waszym ogromnym zainteresowaniem postanowiliśmy przedstawić jeden ze sposobów
jej przygotowania.
Papryka nadziewana jest wspaniałą przekąską ale może również służyć jako danie główne lub dodatek do mięs. Wygląda bardzo efektownie dlatego sprawdzi się zarówno na spotkaniach z przyjaciółmi jak i niedzielnych obiadach z rodziną.
Papryka nadziewana jest wspaniałą przekąską ale może również służyć jako danie główne lub dodatek do mięs. Wygląda bardzo efektownie dlatego sprawdzi się zarówno na spotkaniach z przyjaciółmi jak i niedzielnych obiadach z rodziną.
Papryka nadziewana
dla 4 osób
dla 4 osób
Składniki:
4 papryki czerwone
4 papryki czerwone
Bulion
200g kaszy Kuskus
Opakowanie pomidorków Cherry
Nata pietruszki oraz pęczek szczypiorku
2 szklanki wody
Oliwa z oliwek
Sposób przygotowania:
Rozgrzewamy piekarnik do 190 stopni. Paprykę kroimy na połówki, solimy pieprzymy a następnie kropimy oliwą. Pieczemy 15 minut. Kaszę kuskus przygotowujemy w bulionie wg przepisu z poprzedniego postu .
Do gotowej kaszy dodajemy pokrojone pomidorki oraz posiekaną
pietruszkę i szczypiorek. Dodajemy sól i pieprz do smaku. Połówki papryk
wypełniamy farszem z kaszy i pieczemy jeszcze przez około 10 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz