Za oknem wiosenne słońce więc coraz częściej mamy ochotę na szybkie i lekkie przekąski z soczystymi owocami. Płatki ryżowe charakteryzują się krótkim czasem przygotowania , prostotą w przygotowaniu oraz lekkością. Ich puszystość sprawia, że są lubiane przez dzieci i dorosłych. Mają niską zawartość tłuszczu co czyni je doskonałym posiłkiem dla osób będących na diecie. Podczas przygotowania nie tracą swoich wartości odżywczych, są idealnym posiłkiem zarówno dla dorosłych jak i dzieci oraz osób starszych.
Płatki ryżowe są doskonałą alternatywą dla porannej owsianki czy też muesli. Można podać je z mlekiem, bakaliami lub owocami. Naszą dzisiejszą propozycją są placuszki czekoladowe. Smacznego!
Składniki:
1 szklanka płatków ryżowych Lestello
2,5 łyżeczki cukru pudru
1 jajko
3 kostki czekolady
Olej
Przygotowanie:
Płatki ryżowe wsypać do miseczki i zalać je wrzątkiem. Kostki czekolady drobno rozkruszyć. A następnie odcedzić płatki. Wymieszać wszystkie składniki. Masę należy nakładać łyżką na rozgrzaną, naoliwioną patelnię. Smażyć z dwóch stron.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz