Propozycje przygotowania naszej kaszy gryczanej Lestello
Kasza luzem
Kaszę opłukać.
Zagotować wodę (1 szklanka kaszy na 1,5-2 szklanki wody)
Osolić, dodać tłuszcz*, wsypać kaszę, zamieszać.
Gotować na wolnym ogniu (około 8-10 minut).
* zamiast tłuszczu w trakcie gotowania kaszy, można dodać przysmażoną na złoto, drobno posiekaną cebulkę już po ugotowaniu kaszy.
Kasza w saszetkach
Saszetki wypłukać.
Wrzucić torebkę do gotującej się wody. Posolić do smaku.
Przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 8-10 min.
Wyjąc torebkę z wody, odsączyć, wysypać kaszę na talerz i podać.
Nasze kasze Lestello zarówno w saszetkach 4x100, jak i w opakowaniu 500g. gotują sie tak samo krótko, zaledwie 8-10 minut.
A co można z nich przygotować?
Zapraszamy do skorzystania z naszych przepisów
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz