czwartek, 7 marca 2013

Kasza gryczana - wiesz jak






Propozycje przygotowania naszej kaszy gryczanej Lestello

Kasza luzem

Kaszę opłukać.
Zagotować wodę (1 szklanka kaszy na 1,5-2 szklanki wody)
Osolić, dodać tłuszcz*, wsypać kaszę, zamieszać.
 Gotować na wolnym ogniu (około 8-10 minut).

* zamiast tłuszczu w trakcie gotowania kaszy, można dodać przysmażoną na złoto, drobno posiekaną cebulkę już po ugotowaniu kaszy.

Kasza w saszetkach

Saszetki wypłukać.
Wrzucić torebkę do gotującej się wody. Posolić do smaku.
Przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 8-10 min.
Wyjąc torebkę z wody, odsączyć, wysypać kaszę na talerz i podać.





Nasze kasze Lestello zarówno w saszetkach 4x100, jak i w opakowaniu 500g. gotują sie tak samo krótko, zaledwie 8-10 minut.

A co można z nich przygotować?
Zapraszamy do skorzystania z naszych przepisów








Brak komentarzy: